sunnuntai 16. marraskuuta 2014

Osuiko näkymätön salama maahan?

Kävin kaverin kanssa tänään kaupungilla kahveilla. Kaveri otti esille Svenska Dagbladetissa (1.2.2013) lukemansa jutun "näkymättömästä salamasta", joka olisi iskenyt maahan vuosina 774 tai 775. - Tuo ajankohta on monessa muussakin mielessä merkityksellinen. Viikingit lähtivät kylmiltä Pohjolan periltä lämpimille Välimeren seuduille ryöstelemään. Noihin aikoihin inka-kulttuuri alkoi sammua, koska vuotuiset sateet eivät enää tulleet ajallaan. Eikä unohdeta islamiakiaan, joka alkoi levitä.

SvD kertoo, että puiden vuosirenkaissa on hiili-14 isotooppia poikkeuksellisen runsaasti noina vuosina. Etelämantereen jääporauksissa on tehty havainto, että samojen vuosien kohdalla on beryllium-10 isotooppia poikkeuksellisen runsaasti.

Wikipedia tietää kertoa: "Kun hiili-14:ää on runsaasti, on maapallolla kylmää." Edelleen: "Auringon aktiivisuusjaksoja on hahmoteltu kerrostumista tehtyjen isotooppimuutosten, maan ilmaston muutosten ym. mukaan. Beryllium-10 ja Hiili-14 ovat tutkittavia isotooppeja."

Nämä seikat johtavatkin ajatukset avaruuteen ja aurinkoon. Ehkä auringossa tapahtui jokin raju purkaus tuolloin. Maa olisi saanut suuren ylimääräisen säteilyannoksen. Tähän olisi liittynyt vahva valoilmiö. Tällaisesta valoilmiöstä ei kuitenkaan ole mitään mainintaa historian lähteissä.

Toisen teorian mukaan kyseessä olisi ns. gammasalama, joka on silmälle näkymätön. Tällainen näkymätön gammasalama voi sisältää 100 kertaa enemmän energiaa kuin aurinko voi tuottaa koko elinaikanaan. Tällöin kyse olisi, ei auringosta, vaan törmäilevistä neutronitähdistä tai vieraassa galaksissa olevasta mustasta aukosta.

Niin tai näin. Mielenkiintoisia näkymiä elämän ja maapallon haavoittuvuudesta ja katoavaisuudesta.
* * *
B.N.: Joo, hiuskarvan varassa täällä hiihdellään. Ei näitä uhkakuvia kuitenkaan tavallisen ihmisen paljoakaan toimita miettiä. Unet saattaa jäädä, meinaan, vähiin. Tarkoitan siis sitä, että miettikööt ne joilla on suurempi pää. Hyvä onkin, että miettivät. Mietinnän seurauksena he saattavat keksiä jotain joka voisi pelastaa meidät jostain uhkaavasta tilanteesta.
Piti vielä lisäämän se, että asiaa auttaisi melkoisesti sellainenkin pieni juttu, että kristityt lopettaisivat jauhamisen noista lopun ajoista. Ei niistä jauhaminen lisää muuta kuin tuskaa.

Blogisti: Voit olla hyvinkin oikeassa. Elämä voi olla suoranuottisempaa kun ei tiedä mitä edessä häämöttää. Mutta eikös se uteliaisuus ole jotenkin lajityypillinen ominaisuus? Siis jotenkin sisäänrakennettu meihin.

Mitä tuohon maailmanloppuun jonka piti tulla 21.12.2012, mutta joka peruuntui, tulee, siinä taisivat olla muut pojat asialla. Ei niinkään kirkot ja kristityt. Ainakin Jim-kanavalta tuli Nostradamusta ja lopunaikoihin liittyvää spekulointia ja pelottelua vuositolkulla. Asiantuntijaksi kelpasi kuka tahansa, joka oli jonkun kirjan kirjoittanut.

Toisaalta amerikkalaisia voi sikäli ymmärtää, että heidän takapihallaan on Yellowstone. Kun maan alla olevassa magma-säiliössä paine nousee riittävän korkealle, se purkautuu rajulla tavalla. Eikä sitä voi mikään estää. Sitten Amerikka on entisensä. Kai näilläkin raukoilla rajoilla aurinko pimenee muutamaksi vuodeksi.

H.Y.: Näkyvä tai näkymätön salama, pääasia ettei niitä pidetä enää Jumalien vihan purkauksina.

Kauko Puottula / Blogimetsä, item 226

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti