tiistai 25. marraskuuta 2014

Gog, Magog ja Messias

Ylen sivuilla oli huhtikuun alussa 2014 tämmöinen uutinen:
Krimin kriisi on herättänyt messiaanista kuumetta ortodoksijuutalaisten keskuudessa.
Arvostettu israelilainen rabbi Moshe Shternbuch on ilmoittanut seuraajilleen salaisuuden, joka on hänen mukaansa periytynyt eräältä juutalaisen maailman tunnetuimmalta oppineelta, Vilna Gaonilta. Tämä 1700-luvun lopulla kuollut rabbi on Shternbuchin mukaan välittänyt ennen kuolemaansa eteenpäin tiedon, joka koskee Venäjää ja Krimiä.
- Kun kuulette, että Venäjän joukot valtaavat Krimin, tietäkäätte, että messiaaninen aika on alkanut ja hänen askeleensa alkavat kuulua. Sitten kun kuulette, että Venäjän joukot ovat saavuttaneet Konstantinopolin, teidän on syytä laittaa yllenne sapattivaatteet, koska se tarkoittaa, että Messias tulee millä hetkellä hyvänsä, kuuluu ennustus Shternbuchin mukaan.
Haredijuutalaisten julkaisussa kerrottu uutinen herätti viikonloppuna kiinnostusta Israelissa. Aihetta käsiteltiin muun muassa Haaretz-lehdessä.
Blogikirjoittaja Chemi Shalevin mukaan Ukrainan tapahtumat ovat saaneet aikaan kuhinaa apokalypsia, eli lopun aikoja odottavien keskuudessa.
Yle viittasi uutisessaan mm. Haaretzissa julkaistuun juttuun:

Putin=Gog, Crimea=Magog, the apocalypse is here and the Messiah is coming 

Valitettavasti Haaretzin jutusta ei paljoa aukene ilman lukuoikeuksia. (18.4.2014)

***
Tämäntapaista pohdiskelua on esiintynyt myös Suomessa. Turun piispa Juhana Gezelius nuorempi pohdiskeli 1700-luvun alussa mitähän Hesekiel mahtaa tarkoittaa kirjoittaessaan:
Ihmislapsi, käännä kasvosi kohti Googia Maagogin maassa, Roosin, Mesekin ja Tuubalin ruhtinasta, ja ennusta häntä vastaan (Hes 38:2, Kirkkoraamattu 1938). 
Gezelius toteaa sen johdosta:
"Mesech och Thubal/ äro ock Tartare/ och thet folck ther baakom/ som man Scyther kallar: oansedt Mesech lyder såsom kommo the Muscowiter af them, thet är the ryssar." (Gezelius-Bibeln)
Gezeliuksen mukaan siis Goog Mesekin ja Tuubalin ruhtinaana tarkoittaisi Venäjää. On sitä osattu siis täälläkin.

***
Eräästä jäämistöstä löysin lehtikirjoituksen, joka käsittelee Gogin sotaa. Se on julkaistu huhtikuussa 1940, siis pian talvisodan päättymisen ja Moskovan rauhansopimuksen jälkeen. Skannasin sen ja luin OCR-ohjelmalla. Tämän vuoksi siinä esiintyy vanhanaikaisia lainausmerkkejä. Mielenkiintoista tässä on se, että Suur-Suomea rakennettiin myös Raamatun profetioiden avulla.  (18.4.2014)


***
Apokalyptinen ajattelu herää. Leo Meller ilmoittaa Turun Sanomissa puhuvansa Googin sodasta Turussa.  Tämä ilmoitus ei ollut kirkollisten ilmoitusten joukossa, vaan sivulla 4, jossa yleensä ovat myös kuolinilmoitukset. Onhan tämäkin yksi ajan merkki!

Ajatukset Googin sodasta viriävät yleensä sotien melskeissä. Rauhan aikana ne eivät yleensä ajatukseen astu. Meller edustaa eräänlaista gnostilaisuutta. Hän jakaa kokouksissaan kulissien takaista "salattua tietoa". Se ei kuitenkaan ole sitä gnostilaisuutta, jota esiintyi ensimmäisinä kristillisinä vuoisatoina. (26.4.2014)

***
Alma Median gallupissa selvitettiin hiljattain kansalaisten suhtautumista Natoon. Kristillisdemokraatit yllättivät Nato-myönteisyydellään. Asiasta kertoo mm. Ristin voitto no 18 sekä Seurakuntalainen.fi.otsikolla: Venäjä-profetiat lisäävät kristittyjen Nato-myönteisyyttä?

KD:n kannattajista peräti 51% kannatti Suomen hakeutumista Naton jäseneksi. Heidän keskuudessaan Nato-jäsenyyden vastustajia oli myös vähiten eli 19%. Kokoomuksessa vastaavat luvut olivat 37% puolesta ja 54% vastaan. Kaikista vastaajista Natoa kannatti vain 18%.

Gallup-tulos on siis varsin yllättävä, varsinkin kun KD ei ole puolueena liputtanut Naton puolesta. Eräs selitys tähän saattaa olla pelko Kremliä kohtaan ja se, että ihmiset ovat kaivaneet vanhat profetiat esille. Ilmeisesti KD:n kannattajien keskuudessa suhtaudutaan keskimääräistä myönteisemmin Yhdysvaltoihin. Mutta gallupista voi lukea myös sen, että KD:n kannattajien keskuudessa arvot ovat koventuneet.

RV pyysi muutamilta helluntailaisten ja Kansanlähetyksen mielipidevaikuttajilta kommentteja yllättävään tulokseen. Leo Meller ei ollut heidän joukossaan. Kukaan heistä ei ilmoittanut liputtavansa Naton puolesta. (3.5.2014)

Kauko Puottula - Visioita 18.4.2014

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti